Ireland foto’s

                            Ierland

                           in Éirinn

 

                                                Ierse reis van de oostkust naar de westkust .     

 

Newgrange- Tara- Croagh Patrick- Slieve na Calliagh-Loughcrew- Kells-Slane-Dun Aengus- Dublin-Clonmacnoise- Clifden- Westport- Trimm- Galway- Doolin- Monasterboice-Mellifont abbey-Connamara-Carrowkeel-Carrowmore-Rathfran Cill ala en nog veel meer mooie en historische plaatsen.

 

Ik ben een reis gaan maken in de omgeving waar mijn verhaal zich afspeelde. Bijna dezelfde magische reis als mijn hoofdpersonen die van de oostkust naar de westkust trokken. Dit was voor mij een hele bijzondere ervaring omdat mijn boek toen al bijna klaar was en het dus net leek alsof ik hier al eerder geweest was. Ik beschrijf plaatsen die in mijn verhaal voorkomen. Het was voor mij alsof ik terug was in de tijd en meekeek met de personen die ooit bestonden in een vroegere tijd. Ik heb het verhaal daar weer gevonden, het lag ergens veilig verstopt in een heuveltempel, een Cairn.

Dank u Aidan…

 

Ierland is gewoon een prachtig land.

 

14 heuveltempels ( cairns) in dit gebied

hier zie je 3 tempels ( cairns)

Op de berg achtergrond, het graf van Queen Maeve van Connaught (ongeopend). Zij vocht tegen Cúchulainn en volgens de mythe versloeg zij hem door haar leger en magiers.

Killala ( Kilcumen)

Killala

 De foto’s zijn van meerdere reizen

 Inishmore

 Varen  naar Inishmore.  Aran island  (eindpunt van het einde van Drager van SterrenVuur)

Aran Island

 Loughcrew

 Kim en ik aan het picknicken ( Dún Aonghasa)

 

 De gang is heel nauw en alle stenen waren bewerkt. En aardedonker dus zaklap en de stenen bekijken. Dankbaar dat we alleen en met sleutel mee naar binnen mochten met alle respect. de (Ierse)kelten gebruikten deze plaatsen weer anders dan de oorspronkelijke bouwers, logisch want daar zit hele lange tijd tussen. Ong 3200 jaar voor Christus gebouwd. De Kelten leefden ong 600 jaar voor Christus…Magisch/ goddelijk/ spiritueel en mystiek was het en dat is nog steeds duidelijk voelbaar.

 Tara: was het politieke en sprituele centrum van  (Keltisch) Ierland.  De almacht van Tara kwam ten einde door het christendom 11e eeuw. De zetel van de High King was daar tot de 11e eeuw. Het standbeeld van st Patrick symboliseert de ondergang.

 Loughcrew

 De zetel van de Cailleach  (witcheshill) Loughcrew. (Sliabh na Caillighe)

 Hier staan de oudste keltische Kruizen en high tower van Ierland.

sint patrick

 

 Beklimming croagh Patrick.. (berg Lugh) Boven op deze berg stond ooit een krachtcirkel dolmen 3000 jaren voor christus werden hier al heidense rituelen uitgevoerd (staande stenencirkel). Een heilige plaats van druiden en wijze mannen en vrouwen. Nu staat er op deze krachtplek zoals zoveel gebeurt is op de wereld een kapel. (monniken-orde)

 loughcrew

          

     Knowt oude heuveltempel

new grange

 Ingang New Grange

 New Grange

Wandeling langs rivier de Boyne op de achtergrond New Grange

                              

    

 Fourknocks een oude heuveltempel die we helemaal voor ons zelf hadden de sleutel ergens opgehaald. Binnen de oude bewerkte krachtstenen. Salie en kaarsjes aan, mantra’s zingen en mediteren.

   

 Loughcrew. Nessa is back

 ancient forest

  

 Loughcrew

 De heuvelplaatsen ( grafheuvels) Cairns gebouwd op leylijnen met elkaar in verbinding. Zon, maan, sterren moeder aarde waren heel belangrijk. Knowt.

 Ik was even in een andere wereld. (hills of Tara)

 Aarde-donker daar binnen…Grafheuvel op Loughcrew ook hier hadden we de sleutel opgehaald en waren daar prive. meditatie/Mantra”s zingen.

 in 1.5 uur ben ik naar boven geklommen

 Na een hele lange zoekzocht naar Draken, in Ierland, vond ik ze hier… Ze fluisterden mijn oude naam. 

 Clonmacnoise, (monikkenklooster) Whispering Arch

 Helemaal gelukkig hier!!! Mijn rots gevonden… (of zoals in mijn verhaal: De rots van  vrouwe Zee)

 

  

*Dráiochta Éire*

ancient homeland Nessa

Lees mijn boek binnenkort te koop.