Boek *Drager van SterrenVuur*

                                                                         

Tá fáilte romhat

 

 BOEK 

 

Drager van SterrenVuur 

saga van DrakenSter

Finscéal   

  

Ik heb de reis gemaakt van de hoofdpersonen van mijn verhaal in Ierland waar ik hun magische reis mocht beleven. De mystieke plaatsen die ik beschrijf in mijn boek heb ik zelf gezien, ervaren en gevoeld. Evenals de bijzondere en mysterieuze ontmoetingen die ik heb gehad. Ik ben er geweest …

                      

 

  

        * De draak in mijn verhaal is een goed wezen.* 

    

 

Mijn fantasyverhaal gaat over Ierland. Het is wel een geheimzinnige mix van wat andere gebruiken uit andere landen of stromingen. Dat heb ik bewust gedaan.

Mensen die ongeveer 3000-2500 jaar geleden leefden. Het verhaal gaat soms ook nog verder terug in de tijd. De elfen en andere wezens die er al veel langer leven. De dieren, de vossen, de pony’s, de raven, uilen, herten, en meer. 

Clans en hun leefgemeenschappen. Hun seizoen-vieringen.

 

De druíden, het volk achter de sluier, het elfenvolk en andere mysterieuze wezens.

Gidsen, krachtdieren en totemdieren. 

Oude heilige plaatsen, steencirkels, heuveltempels, grafheuvels.

De natuur. 

Liefde, vriendschap, verdriet, magie, jaloezie, wraak, een missie.

 

Without this playing with fantasy no creative work had ever yet come to birth.

 The debt we owe to the play of the imagination is incalculable.

C.Jung.

 

 

Drager van Sterrenvuur

 

 

Uitgeverij Elikser 

 

En natuurlijk is het een fantasie verhaal over Ierland. Als ik dan fantaseerde over de elfen en andere wezens in mijn verhaal dan ging mijn fantasie als vanzelf een eigen leven leiden. In een fantasie verhaal kan alles bestaan en ontstaan, dat is het magische van een sprook schrijven. Wees welkom op een bijzondere reis in mijn magisch verhaal.

 

 

 

 

Ik heb in mijn verhaal ook een paar spreuken,versjes, gedichtjes gemaakt. Door mijn hele verhaal heen staan ze eigenlijk centraal voor wat er gebeurt, of gevoelens die er zijn. Het staat ook weer voor de tijd vanwaar het verhaal zich afspeelt. Ik zal hier een hartenkreet van lady Zee plaatsen. 

 

 

Lieve, waar ben je.

Waar is jouw geheime land.

Zijn er rivieren, zijn er bergen is er strand?

Zie je mij, hoor je mij, denk je aan mij.

Ben jij mij vergeten?

Is ons licht gedoofd en versleten.

Kom mij halen, laat onze ster weer stralen.

Ik wil zijn daar waar de Draak is, ik wil daar zijn omdat ik onze liefde mis.

Kom mij halen alsjeblieft, kom mij halen.

Zee…

 

 

 

 

                                        

 

  

 BRENNON en CÓR VIUS. Ierland high tower.

 

In mijn verhaal vind ik het symbolisch belangrijk om vooroordelen aan te raken. In de middeleeuwen werden vaak de oude sagen en de mythen als slecht afgeschilderd. Cór vius de hoofdpersoon uit mijn verhaal kan zich transformeren naar de raaf. Is de raaf slecht? Nou, nee niet echt. In de Noorse mythe is hij een boodschapper. Bij het Indiaanse volk is hij de lichtbrenger. In de natuur ruimt hij dode dieren of rommel op. Voor ons voordelig in verband met ziekte. De raaf eet eieren uit andere nesten… Kleinere vogels leggen soms meerdere nesten in een jaar. De raaf meestal 1 nest en alleen als de raaf een nest heeft, wil hij weleens eieren stelen uit een ander nestje. Mensen eten ook vlees en eieren toch? Het is triest om te weten dat de raaf in 1900  zeldzaam is geworden. Hij is door zijn opgelegde slechte imago door de kerk, bijna uitgeroeid. De raaf blijft zijn liefde trouw en is monogaam. Een mooie zwarte slimme vogel niets slechts aan.

 

 

De Witte Weefster in mijn verhaal kan kan je eigenlijk vergelijken met een soort vrouw Holle. Zij is geen kwade toverkol. In het verhaal is juist de harmonie belangrijk. Harmonie van mannelijk en vrouwelijk evenwicht. Wijsheid van de Natuur, Yin en Yang.

 

In vele verhalen zijn draken slechte wezens die alles in brand zetten. In mijn verhaal helpen zij juist,en hebben zij een diepere betekenis voor de mens. Er zijn meerdere films en verhalen waar de draak een positief beeld hebben. In mijn verhaal hebben de draken ook met een Ster te maken en kinderen die met hen in verbinding staan.

 

 

Dieren zijn in mijn verhaal ook duidelijk aanwezig, ook omdat in de ouden tijden het dier een belangrijke plaats toegezegd kreeg in hun cultuur. Zij hadden ook hun Wijsheid, en werden meestal met respect behandeld. In de tijd van de jacht werd er gezongen en gebeden voor het dier, het dier zou voor de hele clan zijn leven zou geven, van zijn hoeven, botten, tanden en vacht werd het dier gebruikt en niks werd weggegooid of verspild. In deze tijd zouden we alleen daar al een voorbeeld aan kunnen nemen, respect voor de dieren. Stop het misbruik…

 

 

 

 

 

Toen ik in Ierland bij Newgrange aankwam, en in de richting van de grote heuveltempel liep. Liep ik onder een boom door en toen begon daar een grote zwarte raaf keihard te kraa- kraaien. Ik kon alleen nog maar glimlachen en voelde mij welkom geheten.

 

 

Beannú

 

Connas tá tú?

 

Uitgeverij Elikser heeft mijn boek uitgegeven.

 

Groeten van Nessa Natasja, scé alaiocht.

 

 

alle rechten voorbehouden. niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, openbaar gemaakt, in enige vorm of enige wijze, electronisch, mechanisch, fotokopieen, opnamen, zonder voorafgaandde schriftelijke toestemming van de eigenaar.